wtorek, 9 lipca 2013

Trufle z sokiem jagodowym

Słodki i zdrowy prezent, alternatywa dla sklepowych bombonierek i słodyczy pełnych sztuczności. 








Z proporcji: kubek (250ml) mąki migdałowej i kubek wiórków kokosowych powstało 20 kulek, sok z jagód dolewałam jako ostatni składnik żeby masa nie zrobiła się zbyt rzadka. Gdyby trufle za bardzo kleiły się do rąk, opcjonalnie można dodać łyżkę oleju kokosowego. Sok jagodowy nadaje lekko kwaśnego i owocowego smaku, przyjemnie przełamując słodycz daktyli. Następnym razem użyję soku ze świeżych jagód - liczę na przepiękny kolor!

__________________
Sok z jagód:


_________________________________

I migawki z leniwego letniego popołudnia. Grill bez mięsa? Proszę bardzo! 
(No chyba, że w psiej wersji - ta bowiem pilnie czuwała przy stole modląc się żeby tylko państwu coś spadło!)












1 komentarz:

  1. Niedługo z P. robimy sobie vegan grilla z szaszłykami, marynowanymi grzybami i testem wege kiełbasek na grilla Polsoi :) A takie trufelki uwielbiam i nie wiem, czemu tak rzadko toczę takie kuleczki? Może po prostu pieczenie jest dla mnie bardziej relaksujące :)

    OdpowiedzUsuń