Trzyskładnikowa, prosta, z sezonowych warzyw, bez stania przy garach. Czyli letni must have.
1 spory bakłażan
Trzy duże ziemniaki
Ser Vilolife do pizzy
Suszone pomidory z płatkami czosnku, bazylią i chilli
olej
sól
Bakłażana pokroić w plastry, posypać solą i odłożyć na 15 minut, opłukać i osuszyć, umyte ziemniaki pokroić w dość cienkie plastry (cieńsze niż obreżynę). Do foremki wlać trochę oleju i układać na przemian warzywa każdorazowo smarując je odrobiną oleju. Posypać przyprawami i wstawić do piekarnika. W połowie pieczenia posypać startym serem i piec aż ziemniaki zmiękną a ser się rozpuści.
***
I jeszcze dary od mojej baby sis!
Mąkę zwykle robię sama w młynku do kawy, ale jeśli potrzebuję jej szybko torebki z gotowcem bardzo się przydają |
Ziarno kakaowca w gorzkiej czekoladzie |
Pyszne chipsy z amarantusa z beznadziejną naklejką |
Syrop daktylowy <3!!!! |
Ile pyszności:)
OdpowiedzUsuńMoja sis, wiadomo, najlepsza :)
Usuń